Asukastilaisuus biojätteen erilliskeräyksestä kaupunginkirjastolla

Keski-Savon Jätehuolto, Varkauden seudun Omakotiyhdistys ry ja Sisu-hanke (Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon) järjestävät yhdessä asukastilaisuuden biojätteen erilliskeräyksestä.

Biojätteen erilliskeräysvelvoite laajenee heinäkuussa 2024 koskemaan kaikkia vakituisesti asuttuja kiinteistöjä Varkauden keskustaajama-alueella. Asukastilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan uudistuksesta, sen käytännön vaikutuksista ja vaihtoehtoisista tavoista täyttää velvoite. Lisäksi kuullaan asukkaiden kokemuksia biojätteen keräyksestä ja kompostoinnista. Paikan päällä voi myös tehdä kompostointi-ilmoituksen tai liittyä biojätteen keräykseen.

Biojätteen erilliskeräyksen muutoksen taustalla on jätelain uudistus, joka velvoittaa, että yli 10 000 asukkaan taajamassa lajitellaan ja kerätään erikseen biojäte jokaisella kiinteistöllä, jossa on vähintään yksi asuinhuoneisto. Biojätteen erilliskeräys voidaan järjestää kolmella tavalla: kompostoinnilla, naapureiden kanssa yhteisellä biojäteastialla eli biokimpalla tai omalla biojäteastialla.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään Varkauden kaupunginkirjaston alakerrassa (Osmajoentie 1, Varkaus) maanantaina 22.4.2024 klo 17-19. Järjestäjät tarjoavat kahvit ensimmäiselle 50:lle.

Lisätiedot:

Elina Huerta, 040 8311492, elina.huerta@varkaus.fi
Jateasiantuntija, Keski-Savon Jätehuolto llky

Takaisin tiedotteisiin