Saavutettavuusseloste

Tämä on Keski-Savon Jätehuolto liikelaitoskuntayhtymän saavutettavuusseloste. Tämä saavutettavuusseloste koskee keskisavonjatehuolto.fi-verkkosivua. Saavutettavuusseloste on päivitetty 23.09.2020. Keski-Savon Jätehuolto pyrkii takaamaan verkkosivujensa mahdollisimman hyvän saavutettavuuden. Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden yhteistyössä sivuston teknisen toimittajan kanssa.

Sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Verkkosivusto vastaa pääosin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A- ja AA.

Ei saavutettava sisältö

Joillain sivustoilla saattaa olla huonosti jäsenneltyä sisältöä, jota ruudunlukijan on vaikea lukea.
Joistakin sivustolle laitetuista kuvista saattaa puuttua tekstivastineet tai ne eivät kuvaa riittävästi kuvan sisältöä.
Sivusto voi sisältää toimisto-ohjelmien tiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia tiedostoja on julkaistu ennen 23.9.2018, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Sivusto voi myös sisältää videotallenteita ilman tekstitystä, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.  Asioimiseen tarvittavat vanhat tiedostot pyritään uudistamaan saavutettaviksi viimeistään vuoden 2020 aikana.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se ensin meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja parannusehdotuksia verkkosivujen saavutettavuutta koskien sähköpostiin jatehuolto@varkaus.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000