Keski-Savon Jätehuollon toimialueella on kunnissa on puutarhajätteelle eri vastaanottopisteitä. Usein puutarhajäte tulee lajitella erikseen:

  1. haketettavaan puutarhajätteeseen 
  2. kompostoitavaan haravointi- ja kitkentäjätteeseen (tähän myös muumio-omenat)

Risu- ja kompostointialueille ei saa viedä muita jätelajeja kuten muovia, huonekaluja, vaarallisia jätteitä tai SE-romua, jotta alueita voidaan jatkossakin käyttää risujätteen varastointi- ja haketusalueena.

Oksat, risut ja puutarhajätteen voi toimittaa kunnissa seuraaviin pisteisiin:

Heinävesi:

  • Haketuskelpoinen puujäte (oksat, risut ja kannot) voi viedä veloituksetta Karpalotien päässä olevalle haketusalueelle (puomin takana). Avaimen puomiin saa Heinäveden kunnan teknisestä toimistosta, p.050 528 6010. Katso pisteen sijainti kartalla»
  • Kompostijäte (lehdet, kitkentäjäte ja maatuva aines) Puolukkatien varrella olevalle kompostointialueelle, aina avoinna. Katso pisteen sijainti kartalla»

Joroinen:

Juva:

  • Haketuskelpoinen puujäte (oksat, risut ja kannot) voi viedä kunnan varikolle, Varastotie 2. Avoinna to 14-18 ja kesäaikaan 1.5 – 30.9 myös ti klo 12-16. Tiedustelut p. 0400 135 090/Teijo. Katso pisteen sijainti kartalla»
  • Kompostoituvan lehti- ja haravointijätteen voi toimittaa Juvan jätevedenpuhdistamolle os. Saariseläntie 95. Aina auki. Katso pisteen sijainti kartalla»

Leppävirta:

  • Kaikki puutarhajäte (haketettava ja kompostoitava puutarhajäte) voi toimittaa Savonniementie 129 kompostointialueelle. Alueella on opasteet  haketettavalle jätteelle ja kompostoitavalle jätteelle. Alue on aina auki. (Lisätietoja: Leppävirran kunnan tekninen toimi). Katso pisteen sijainti kartalla»

Varkaus:

  • Haketuskelpoinen puujäte (oksat, risut, joulukuuset ja pienet kannot) ja kompostoituva puutarhajäte voi viedä veloituksetta Akonlahteen Satamakadulle (vanha kivihiilikenttä). Vastaanottopaikalle on opasteet Harjunrannantieltä. Huom! Hasinmäen risualue ei ole enää käytössä vaan siirtynyt toiseen käyttöön 20.12.2020.
  • Kompostoituvaa puutarhajätettä otetaan vastaan veloituksetta Riikinnevan jätekeskuksessa. Riikinnevan jätekeskus ei ota vastaan haketettavaa puutarhajätettä.