JÄTTEEN VASTAANOTTO

Missä sijaitsee lähin jätteiden vastaanottopiste ja mitkä ovat sen aukioloajat?

Lähimmät jätteen vastaanottopisteet ja niiden aukioloajat löydät TÄÄLTÄ.

Miten jätteen vastaanottopisteillä toimitaan?

Riikinnevan jätelaitoksella:

  • Aja liikennevalojen mukaisesti autovaa´alle ja käy kertomassa toimistossa, mitä jätettä olet tuomassa. Toimiston työntekijä antaa sinulle toiminta- ja lajitteluohjeet sekä veloittaa mahdollisen jätteenkäsittelymaksun.

  • Aja lajittelukentälle. Lajittelukentällä jätekuorma tulee purkaa sekä lajitella opasteiden ja henkilökunnan osoittamille lajittelulavoille tai muuhun osoitettuun paikkaan. Voit tarvittaessa kysyä apua henkilökunnaltamme.

  • Vaaralliset jätteet tulee viedä erilliseen lajitteluhalliin (keltainen rakennus, sininen ovi), joka sijaitsee vaaka-aseman toisella puolella. Ilmoitathan vaarallisesta jätteestä asioidessasi toimistolla.

  • Jätekeskukselta poistuessa pienkuormatuojien ei tarvitse ajaa uudelleen vaa´n kautta.

Muilla jätteen vastaanottopisteillä:

  • Toimita jätteet lajittelukentälle ja maksa jätteenkäsittelymaksu henkilökunnalle, mikäli toimitat maksullista jätettä.

  • Lajittele toimittamasi jätteet opastekylttien osoittamiin jätelavoihin- tai kontteihin. Kysy tarvittaessa apua henkilökunnaltamme.

  • Jätteiden purkamisen ja lajittelun jälkeen voit poistua alueelta.

Paljonko jätteen tuominen maksaa?

Tuodessasi pienkuorman sekajätettä, palamatonta jätettä tai loppusijoitettavaa rakennusjätettä toimituksen yhteydessä veloitetaan jätteenkäsittelymaksu. Muita jätelajeja voi tuoda vastaanottopisteillemme veloituksetta. Jätteenkäsittelymaksu määräytyy toimitettavan jätteen määrän mukaan seuraavasti;

  • Jätekuorma, joka toimitetaan henkilöautolla: 8€/kuorma

  • Jätekuorma, joka toimitetaan henkilö- tai pakettiautolla + peräkärryllä: 20€/kuorma

Maksullisia jätejakeita ovat esimerkiksi muovit, kumi, styrox, rikkinäiset ja likaiset tekstiilit, huonekalut,  keramiikka, peilit, vaahtomuovi, haketuskelvoton puumateriaali, tyhjät muovikanisterit ja –astiat, kattohuopa, kipsilevyt, muovi- ja kumiputket, tapetit, keramiikka, eristeet & lasi- ja mineraalivilla, täysin kuivat maalit ja telat, ikkuna- ja tasolasit sekä ikkunalliset taikka eristeelliset ovet.

Lisätietoa jätteiden hinnottelusta löydät TÄÄLTÄ.

Voinko tuoda jätettä ilmaiseksi lajittelupisteille?

Useita jätejakeita voi toimittaa vastaanottopisteillemme veloituksetta. Kotitalouksille ilmaisia jätteitä ovat:

  • puhdas ja kuiva paperi

  • polttoon menevä toimistopaperi

  • puhdas ja kuiva kartonki

  • puhdas pakkauslasi

  • pien- ja romumetalli

  • sähkö- ja elektroniikkaromu

  • vaaralliset jätteet

  • ajoneuvojen renkaat ilman vanteita

  • ajoneuvojen renkaat vanteineen

  • painekyllästetty kestopuu

  • puujäte

  • vain kompostoituva puutarhajäte

  • romuautot

  • betoni-, tiili- ja kaakelijäte, Huom! Ei saa sisältää mm. asbestia, kipsilevyjä, eristelevyjä tai muovimattoa

  • asbestijäte,  Huom! Ota yhteyttä ensin Riikinnevan henkilökuntaan lisäohjeita varten.

Voinko tuoda erilaisia jätejakeita samalla kuormalla?

Kyllä voit. Voit tuoda samalla kerralla eri jätejakeita. Samassa kuormassa voi olla myös sekä maksullista että maksutonta jätettä. Asioinnin nopeuttamiseksi jätteet kannattaa kuitenkin lajitella kuormaan siten, että kuorman purkaminen on mahdollisimman helppoa.

Mitä jätteitä ekopisteille voi viedä?

Ekopisteillä vastaanotetaan kotitalouksien kierrätyskelpoista hyötyjätettä, mutta kerättävät jätelajit riippuvat kierrätyspisteestä. Kotitalouksista syntyväksi hyötyjätteeksi luokitellaan esimerkiksi paperi, kartonki, lasipakkaukset sekä pienmetalli. Osalla ekopisteistä on lisäksi muovinkeräys sekä UFF-vaatekeräys. Löydät ekopisteet ja pisteillä erilliskerättävät jätelajit TÄÄLTÄ

JÄTTEIDEN LAJITTELU

Miten lajittelen jätteet?

Lisätietoa lajittelusta löytyy lajitteluoppaista.

Katso lisätietoa eri jätelajien lajittelusta

Mitä jätteitä tulee lajitella?

Kotitalouksissa lajiteltavia jätejakeita ovat metalli, lasi, kartonki, paperi, biojäte, muovi sekä sekajäte. Mitä useampia jätejakeita pystyt lajittelemaan, sitä parempi. Mikäli kiinteistölläsi ei ole lajittelumahdollisuutta kaikille jätejakeille, hyötykäyttöön meneviä jätteitä voi toimittaa veloituksetta ekopisteillemme tai Rinki-kierrätyspisteille. Katso lähimmät kierrätyspisteesi.

Pitääkö jätteitä pestä ennen kierrättämistä?

Erilliskerättävien pakkausjätteiden, kuten muovin, metallin, kartongin ja lasin kierrätyksessä jätteiden tulee olla suhteellisen puhtaita. Mikäli pakkauksissa on ruuantähteitä, huuhteleminen kylmällä vedellä riittää. Jätteitä ei kuitenkaan tarvitse pestä putipuhtaaksi, eli kuumalla vedellä tai pesuaineella peseminen on tarpeetonta. Mikäli ruuantähteet eivät irtoa esimerkiksi muovirasiasta pikaisella huuhtelulla, pakkauksen voi laittaa sekajätteeseen.

KIINTEISTÖN JÄTEHUOLTO JA JÄTEASTIAT

Miten voin liittyä jätehuoltoon?

Jätehuoltoon voi liittyä kolmella eri tavalla:

  • Oma jäteastia

  • Kimppa-astia

  • Liittyminen aluekeräyspisteen käyttäjäksi

Voit liittyä jätehuoltoon sähköisen asioinnintaiasiakaspalvelumme kautta. Kimppa-astioihin tulee liittyä erillisellä lomakkeella, jonka löydät TÄÄLTÄ.
Lisätietoa jätehuollon järjestämisestä ja eri vaihtoehdoista löydät TÄÄLTÄ

 Voinko muuttaa jäteastian tyhjennysväliä?

Tyhjennysvälin muuttaminen pidemmäksi tai lyhyemmäksi on mahdollista, mutta tyhjennysvälin tulee olla jätehuoltomääräysten mukainen. Jätehuoltomääräysten mukaiset tyhjennysvälit seka- ja biojätteelle ovat;


Jätelaji
Pisin tyhjennysväli kesäaikana (touko-syyskuu)Pisin tyhjennysväli talviaikana (loka-huhtikuu)
Sekajäte, jossa biojätettä4 viikkoa8 viikkoa
Sekajäte, ei biojätettä12 viikkoa12 viikkoa
biojäte2 viikkoa4 viikkoa

Halutessasi pidentää sekajäteastian (sekajäte, joka ei sisällä biojätettä) tyhjennysväliä, sinulla tulee olla käytössä jätehuoltomääräysten mukainen kompostori tai biojäteastia biojätteen erilliskeräystä varten.
Jäteastian tyhjennysväliä voi muuttaa sähköisen asioinnin kautta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla jatehuolto@varkaus.fi tai puhelimella 044 7436 310.

Miksi jäteastiani tyhjennettiin eri päivänä kuin normaalisti?

Arkipyhät ja muut juhlapyhät saattavat vaikuttaa tyhjennyspäivään. Arkipyhäviikolla tyhjennys voi aikaistua tai viivästyä 1–2 päivää, koska arkipyhien ajoja korvataan muina päivinä.

Miksi sekajäteastiani pitää tyhjentää 4 viikon välein jos en lajittele biojätettä?

Jätehuoltomääräysten mukaan biojätettä sisältävän sekajäteastian tyhjennysväli…. Yli neljän viikon tyhjennysväli biojätettä sisältävälle sekajätteelle voi aiheuttaa haju- tai haittaeläin haittoja.

Miksi voin valita tyhjennysväliksi vain 2, 4 tai 8 viikkoa?

Tyhjennysvälien yhtenäistämisellä saadaan pidettyä jäteastian tyhjennysmaksut kohtuullisina, sillä se mahdollistaa keräysautojen ajoreittien kestävän suunnittelun. Yhtenäisten tyhjennysvälien avulla pystytään myös vähentämään jätteenkeräyksestä aiheutuvaa ympäristökuormistusta.

Kenen kuuluu pestä jäteastia?

Jäteastiat tulisi pestä vähintään kerran vuodessa. Astioiden pesu on astian omistajan vastuulla. Taloyhtiössä isännöitsijä voi tilata astioiden pesut jätehuollolta. Yksityinen kiinteistö voi myös tilata pesupalvelun, jos kiinteistö on pesuajojen kanssa logistisesti mahdollista toteuttaa. Kysy lisää jätehuollon asiakaspalvelusta.

Jäteastiassani on toukkia tai muita haittaeläimiä, mitä teen?

Toukkia,tai muita haittaeläimiä voi välttää astiassa pakkaamalla jätteet huolellisemmin, sekä erilliskeräämällä tai kompostoimalla biojäte. Jäteastia olisi myös hyvä puhdistaa säännöllisesti. Onko astian tyhjennysväli varmasti sopiva? Tyhjennysväliä voi kätevästi muuttaa asiakaspalvelumme kautta!

Jäteastiani on rikki, mitä teen?

Ilmoita rikkoutuneesta astiasta Keski-Savon Jätehuollon asiakaspalveluun. Jätteenkuljettaja on todennäköisesti ilmoittanut astiarikosta jo järjestelmämme kautta. Mikäli rikkoutumisen syynä on kuljettajan virhe tai esimerkiksi tekninen vika, Keski-Savon Jätehuolto korvaa rikkoutuneen jäteastian asiakkaalle.

Mikäli jäteastia on alle viisi vuotta vanha, sen takuu on todennäköisesti voimassa. Olethan yhteydessä myyjään korvauksesta. Jäteastian materiaali kuluu ja haurastuu vanhetessaan. Emme korvaa yli viisi vuotta vanhaa jäteastiaa.

Millainen on hyvä jäteastia?

Astioiden on oltava pyörällisiä koneelliseen kuormaukseen soveltuvia. Astioissa tulee olla myös kahvat ja kansi.
240 litraisen astian soveltuvuuden koneelliseen kuormaukseen voi tarkistaa, löytyykö astiasta standardimerkintä EN 840-1 tai EN 840.1. Jäteastiassa on myös oltava merkintä astian merkistä tai valmistajasta, tilavuudesta, astian kestämästä maksimipainosta, sekä valmistusajankohdasta.
Standardinmukaisia jäteastioita voi vuokrata sekä ostaa meiltä. Lue lisää astiamyynnistä ja vuokrauksesta TÄÄLTÄ.

Miksi jäteastiaani oli jäänyt jätettä tyhjennyksen jälkeen?

Yleisin syy on jätteen jäätyminen kiinni astiaan. Tai jäte on pakkautunut liian tiiviisti astian pohjalle. Jäteastia tyhjennetään koneellisesti eikä liian tiiviisti painetut pussit välttämättä irtoa tyhjennyksen yhteydessä. Jäteautonkuljettaja on ohjeistettu olemaan irroittelematta astiaan kiinnittynyttä jätettä. Astian omistajan on huolehdittava siitä, ettei jäte jäädy tai jumiudu astiaan.

Voinko hankkia yhteisen jäteastian naapurin kanssa?

Kyllä voit, silloin kyseessä on kimppa-astia. Kimppa voidaan perustaa kahden tai useamman lähinaapurin, venevalkaman, kylätoimikunnan tai vaikkapa tiehoitokunnan kesken. Astiaa saa käyttää vain kimpan osakkaat. Kimpassa voivat olla osakkaana sekä vakituisesti asuttuja että vapaa-ajan kiinteistöjä.
Kimpan osakkaat hankkivat jäteastian itse ja vastaavat keräyspaikan hoidosta. Kimpan voi perustaa täyttämällä lomake, joka toimitetaan jätehuollon asiakaspalveluun. Lisätietoa kimpan perustamisesta löydät TÄÄLTÄ.

Mikä on siirtomaksu?

Jätehuoltomääräysten mukaan pyörälliset jäteastiat on sijoitettava siten, että jäteauto pääsee esteettömästi kulkemaan vähintään kymmenen metrin etäisyydelle tyhjennettävistä jäteastioista. Mikäli kiinteistön jäteastia on sijoitettu siten, että jäteautonkuljettaja joutuu siirtämään jäteastiaa käsin yli kymmenen metriä tyhjennyksen yhteydessä, tyhjennyksestä veloitetaan lisäksi siirtomaksu. Jätehuollon hinnaston ja lisätietoja siirtomaksusta löydät TÄÄLTÄ

Tielläni on painorajoituskyltti, kuinka minun tulee toimia?

Jäteautot eivät aja painorajoitukselliselle tielle ilman kirjallista lupaa. Tien haltija voi halutessaan antaa vapaamuotoisen kirjallisen luvan ajaa tielle painorajoituksesta huolimatta. Jätteenkuljettaja voi kuitenkin jättää ajamatta tielle jos näkee sen liian riskialttiiksi.
Jos tien kunto on huono eikä kestä jäteauton painoa (jopa 26 tonnia), niin suosittelemme sijoittamaan jäteastian tien risteykseen niin, että painorajoitetulle tielle ei tarvitse ollenkaan ajaa. Ilmoitathan astian siirrosta asiakaspalveluumme.

Miksi jätteenkuljettaja ei voinut tulla sanomaan, jos kiinteistön auto oli jäteastian edessä? Olimme kotona, ja olisimme voineet siirtää autoa.

Jätteenkuljettajan päivittäinen ajoreitti on pitkä, minkä vuoksi  kaikki mahdolliset viivästykset on minimoitu. Kuljettajia on ohjeistettu tämän kaltaisissa tilanteissa olemaan soittamatta ovikelloa, mutta jos asiakas on piha-alueella voi kuljettaja pyytää siirtämään autoa.
Jäteastian luo on oltava aina esteetön pääsy, vaikka auto olisi pihassa.

Miksi kuski ei tyhjentänyt jäteastiaani?

On mahdollista, että kuski ei ole pystynyt tyhjentämään astiaa jonkin fyysisen esteen vuoksi. Kuten edessä olevan auton takia. Jäteastialle on aina pidettävä esteetön pääsy.

Kuski ei välttämättä tyhjennä jäteastiaa ajaessa kiinteistön ohi, sillä tyhjennysväli voi olla eri kuin naapurilla.

Täytyykö kiinteistöni / kesämökkini kuulua jätehuoltoon?

Jätelain 646/2011 mukaan kaikki asuinkiinteistöt kuten myös loma-asunnot ovat velvollisia liittymään järjestettyyn jätehuoltoon. Kiinteistön jätehuollon voi järjestää kolmella eri tavalla. Lisätietoa kiinteistön jätehuollon järjestämisestä löydät TÄÄLTÄ

Asuinkelvoton kiinteistö – tuleeko kiinteistön kuulua jätehuoltoon?

Asuin- tai vapaa-ajankiinteistö voidaan poistaa järjestetyn jätteen kuljetuksen piiristä, jos kiinteistön haltija esittää jätehuollosta vastaavalle Keski-Savon Jätehuolto llky:lle rakennustarkastajan tai muun virallisen kiinteistötarkastajan lausunnon rakennuksen asuinkelvottomuudesta, rakennusvalvonnan purkutodistuksen, nollamääräisen kiinteistöverotositteen tai jos kiinteistön käyttötarkoitusta on muunnettu niin, että rakennus ei ole enää asuin- tai vapaa-ajan käytössä.

Edellä mainittu vapautus tai kohtuullistaminen jätemaksuihin perustuvat asiakkaan tekemään kirjalliseen ilmoitukseen liikelaitoskuntayhtymälle. Asiakkaalle tehdään erillinen ilmoitus hyväksytäänkö hakemus tai mahdollinen lisäselvityspyyntö. Lisätietoa asiasta saat asiakaspalvelustamme jatehuolto@varkaus.fi, puh. 044 7436 310.

Jos minulla on astian tyhjennys kerran kuussa, miksi jäteastiani tyhjennetään joskus kahdesti kuussa?

Kuukauden tyhjennysväli tarkoittaa neljää (4) viikkoa. Riippuen kuukaudesta, joskus neljän viikon tyhjennysvälillä tyhjennykset sattuvat samalle kuukaudelle.

Miksi jäteastiani tyhjennyspäivä poikkeaa joskus päivällä tai kahdella sovitusta?

Jäteastioiden tyhjennyksiin voi vaikuttaa moni asia. Kesäaikana jätteen tyhjennykset lisääntyvät, mikä voi vaikuttaa aikatauluihin. Arkipyhät myös vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin.

Jätehuoltomme toimii viiden kunnan alueella ja välillä joudumme joustamaan aikataulusta päivällä tai kahdella mahdollisimman sujuvan jätehuollon saavuttamiseksi.

Asun taajama-alueen ulkopuolella haja-asutusalueella, ja haluaisin ylimääräisen astiantyhjennyksen?

Ylimääräisistä astiatyhjennyksistä tulee olla asiakaspalveluumme yhteydessä. Tietyillä haja-asutus alueilla jäteauto ajaa vain 4 viikon välein, jolloin ylimääräisen astiatyhjennyksen sopiminen ei aina onnistu.
Ole mahdollisimman aikaisin yhteydessä asiakaspalveluumme, niin saadaan ylimääräiset ajot sovittua.

Sain kirjeen, että lumityöt olivat tekemättä jäteauton käydessä. Miksi kuski ei ole tyhjentänyt astiaa, vaikka lunta ei ollut paljoa?

Jätekuljettajien ohjeistus on, että jäteastiaa ei saa tyhjentää jollei sitä ole mahdollista tehdä turvallisesti. Kuljettaja tyhjentää ne astiat, jotka saa kuljetettua turvallisesti sijaintipaikalta ja takaisin. Jäteastian ympäristön kunnossapito on erittäin tärkeää tyhjennyksen turvallisuuden ja sujuvuuden vuoksi. Jäätyneet astiat ja pihat sekä tekemättömät lumityöt ovat tapaturmariskejä. Täyden jäteastian siirtäminen lumessa voi lukittaa ja rikkoa pyörät.

Loka-auto tai tukkirekka pystyy kääntymään pihassamme, miksi jäteauto ei?

Jäteauton akseliväli on lyhyt, mikä aiheuttaa suurempaa pistemäistä kuormitusta kuin esimerkiksi tukkirekalla jolla akseliväli on pidempi. Koska jäteauto on painava ja paino jakautuu pääosin auton takaosaan, ei jäteauto pysty ajamaan pehmeämmällä alustalla kuten nurmikolla ilman riskiä pihan tai auton rikkoutumisesta.

Miksi kiltti vapaana oleva koirani estää astian tyhjennyksen?

Kuljettajat on ohjeistettu aina välttämään riskejä. Pihalla vapaana oleva koira on aina riski.

Miksi biojätepussi ei aina pysy jäteastiassa kunnolla vaan tipahtaa joskus astian pohjalle?

Biojätepussi on mitoitettu sopimaan astiaan napakasti. Joskus biopussi voi kuitenkin tippua astian pohjalla tiputtaessa ensimmäiset biojätteet astiaan. Myös hyvin asennettu biojätepussi voi tipahtaa astian pohjalle, jos pakkaamatonta biojätettä laitetaan suoraan astiaan.

Miksi biojäteastiaa ei saa laittaa täyteen?

Biojäte on hyvin painavaa ja täytenä astia ei kestä sellaista painoa. Liian täysi ja painava astia hajoaa helposti tyhjennyksen yhteydessä. Jätehuoltomääräyksien mukaan jäteastia saa painaa maksimissaan 80kg. Täysi 240l biojäteastia voi painaa jopa 200kg.

MUOVIPAKKAUSTEN KERÄYS?

Mihin voin toimittaa muovijätettä?

Muovipakkauksien keräyspisteet on järjestänyt Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Lisätietoa ja lähimmät keräyspisteet löydät Rinki-ekopisteet -sivulta.

Miksi kierrätyspisteelläni ei ole muovijätteen keräystä?

Muovijätteen keräys kehittyy jatkuvasti ja keräyspisteitä lisätään. Kuitenkin esimerkiksi pienemmillä paikkakunnilla keräyksen järjestäminen on vielä haasteellista.

Voiko muovinkeräykseen viedä mustaa muovia tai PVC – muovia?

Kotitalouksien PVC-muovia voi viedä muovinkeräykseen 1.6.2022 alkaen. Mustan muovin voi myös lajitella muovinkeräykseen.

Mihin kierrätetyt muovipakkaukset päätyvät?

Kotitalouksien muovijätteet kuljetetaan Fortumin muovijalostamolle, joka sijaitsee Riihimäellä. Fortum lajittelee muovit, josta valmistetaan uusioraaka-ainetta sekä valmiita tuotteita. Osa kerätystä ja lajitellusta muovista jatkojalostetaan muualla Suomessa tai Euroopassa. Kierrätetystä uusiomuovista voidaan valmistaa erilaisia kulutustavaroita, kuten tiski-, WC- ja vaateharjoja, kenkälusikoita, kastelukannuja. Uusiomuovia voidaan käyttää myös rakentamiseen valmistamalla esim. lautakomposiitteja.  

Voiko taloyhtiöön saada muovinkeräyksen?

Heinäkuussa 2023 yli 5 asuinhuoneiston kiinteistöissä pakkausmuovin keräys on pakollista. Muussa tapauksessa taloyhtiö voi järjestää muovinkeräyksen vapaaehtoisesti.

JÄTEHUOLLON MAKSUT

Paljonko jätehuolto maksaa?

Keski-Savon Jätehuollon alueella jätehuollon hinnastot perustuvat yhtymäkokouksen hyväksymään jätemaksutaksaan. Jätehuollon kustannukset riippuvat siitä, kuinka kiinteistösi jätehuolto on järjestetty.  Jätehuollon järjestämisen vaihtoehdot löydät TÄÄLTÄ.

Paljonko jäteastian tyhjennykset maksavat?

Jäteastian tyhjennyksen hinnat riippuvat kerättävästä jätelajista sekä jäteastian koosta. Keski-Savon Jätehuollon alueella kotitalouksilta veloitettavat tyhjennysmaksut ovat samat riippumatta asuinpaikasta. Astioiden tyhjennysmaksut löydät TÄÄLTÄ

Voinko pienentää oman kiinteistöni jätemaksuja?

Jätehuollon perusmaksu on kiinteä vuosimaksu, mutta jätehuollon maksut koostuvat lisäksi astioiden tyhjennysmaksuista, jotka riippuvat kiinteistösi jätehuollon järjestämistavasta.
Taloyhtiöissä jätehuolto on järjestetty yhteisesti,ja jätehuollon kustannukset on sisällytetty yhtiövastikkeeseen.

Aluekeräyspisteiden vuosimaksu on myös kiinteä maksu, johon sisältyy jätehuollon perusmaksu. Pisteelle toimitetun sekajätteen määrä ei vaikuta vuosimaksuun. Aluekeräyspisteelle voi toimittaa sekajätettä 1 pussi/viikko.

Mikäli sinulla on oma sekajäteastia, voit mahdollisesti pienentää jätemaksujasi lajittelemalla useampia jätejakeita, sillä silloin maksullisen sekajätteen määrä on pienempi. Kotitalouksissa syntyvän sekajätteen määrä vaikuttaa siihen, kuinka useasti sekajäteastia tulee tyhjentää ja täten sillä on vaikuksia jätehuollon kustannuksiin. Biojätteen erilliskeräys kompostorin tai biojäteastian avulla voi myös pienentää jätemaksujasi, sillä se mahdollistaa sekajäteastian tyhjennysvälin pidentämisen.

Mikä on perusmaksu?

Perusmaksu on jätehuollon vuosimaksu, jolla tuotetaan jätehuollon palveluita kotitalouksille. Perusmaksujen myötä kotitalouksille voidaan tarjota palveluita, kuten lajittelukeskusten toimintaa, kierrätyspisteitä, vaarallisten jätteiden keräystä sekä jäteneuvontaa.

Miten voin siirtää laskun eräpäivää?

Mikäli laskun eräpäivän siirrolle on tarvetta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalveluumme voit ottaa yhteyttä sähköpostitse, tai puhelimitse.

Mitä jos kiinteistöni omistaja vaihtuu?

Jätehuolto ei saa automaattisesti tietoa muutoksesta. Ilmoita omistajanvaihdot asiakaspalveluumme.

Miksi saan perusmaksun joka laskussa?

Vuosittainen perusmaksun summa on jaettu tasan joka laskulle. Jos sinua laskutetaan 3kk välein eli 4 kertaa vuodessa on perusmaksu jaettu näille neljälle laskulle.