Mikä on aluekeräyspiste?

Aluekeräyspisteet ovat Keski-Savon Jätehuollon ylläpitämiä, sekajätteelle tarkoitettuja keräyspisteitä, jonne sekajätettä saavat viedä ainoastaan aluekeräyspistemaksun maksaneet kiinteistöt. Aluekeräyspiste on eri asia kuin Ekopiste. Ekopiste on tarkoitettu hyötyjätteiden kierrättämistä varten ja niitä voi käyttää veloituksetta.

Kenelle aluekeräyspiste on tarkoitettu?

Aluekeräyspisteeseen voivat liittyä erityisesti ne taloudet, joille ei voida järjestää kiinteistökohtaista jätteenkuljetusta esimerkiksi vaikeiden kulkuyhteyksien takia kuten tien kapeuden tai heikon kantavuuden vuoksi.

Aluekeräyspisteen käyttäjäksi tulee liittyä. Pelkällä jätehuollon perusmaksulla ei ole oikeutta käyttää aluekeräyspistettä. Kiinteistö, jolla ei ole omaa tai kimppa-astiaa, katsotaan kuuluvan automaattisesti aluekeräyspisteeseen. Jos asiakkaan jätelaskussa ei lue “aluekeräyspistemaksu”, asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää aluekeräyspisteen sekajäteastiaa.

Mitä aluekeräyspisteelle saa ja ei saa tuoda?

Aluekeräyspisteille voi toimittaa tavanomaista sekajätettä muovipusseissa.

Peräkärryllä kuljetettavat jäte-erät, isot jätteet, vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja rakentamisen jätteet on toimitettava suoraan Riikinnevan jätekeskukseen tai muihin virallisiin vastaanottopisteisiin kunnissa.

Paljonko aluekeräyspisteen käyttö maksaa?

Aluekeräyspistemaksun suuruus riippuu kiinteistön tyypistä kiinteistöverotuksessa:

  • Vakituinen asunto: 110, 01 €/vuosi*
  • Vapaa-ajanasunto: 55,04 € /vuosi*

* Aluekeräyspistemaksut sisältävät myös jätehuollon vuosittaisen perusmaksun.
(Vakituinen asunto 18,15€/vuosi, vapaa-ajanasunto 12,10 €/vuosi)

Miten liittyminen aluekeräyspisteeseen käytännössä tehdään?

Ottakaa yhteyttä Keski-Savon Jätehuollon asiakaspalveluun joko puhelimitse 044 7436 310 tai sähköpostilla jatehuolto@varkaus.fi. Aluekeräyspisteen käyttäjäksi voi myös liittyä sähköisen asioinnin kautta.

Mitä aluekeräyspistettä asiakas saa käyttää?

Aluekeräyspistemaksun maksanut asiakas voi käyttää mieleistään Keski-Savon Jätehuollon aluekeräyspistettä, joka sattuu oman asiointireitin varrelle.

Missä aluekeräyspisteet sijaitsevat?

Alla on kunnittain lueteltuna Keski-Savon Jätehuollon ylläpitämät aluekeräyspisteet. Huomathan, että aluekeräyspisteiden yhteydessä saattaa myös sijaita Rinki-ekopiste tai jätehuollon ylläpitämä Ekopiste kodin kierrätyskelpoisille hyötyjätteille (kuten paperi, kartonki, pakkauslasi, pienmetalli tai UFF-vaatekeräys).

Lista aluekeräyspisteistä kunnittain:

Heinävesi:

Joroinen:

Juva:

Leppävirta:

Varkaus: