Kierrätyskeskus Ekotori

Kierrätystä ja palvelua suurella sydämellä!

Ekotori on vireä kierrätyskeskus Varkaudessa. Tavoitteenamme on edistää kestävää kehitystä käytännön teoin ja säästää samalla luonnonvaroja kierrättämällä tavaraa toimialueellamme. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme.

Ekotori on Facebookissa ja Instagramissa

Ajankohtaisista asioista ja tapahtumista löydät tietoa Ekotorin omilta Facebook-sivuilta. Käy kurkkaamassa!

Lahjoitustavaran vastaanotto:

Ekotori ottaa vastaan lahjoitustavaraa myymälän aukioloaikoina arkisin ma-pe klo 9-18 sekä lauantaisin klo 9-14. Voit toimittaa tavaroitasi kierrätykseen myös Ekotorin noutopalvelun* kautta, puh. 044 444 2661. *Katso kuljetusten hinnat hinnastostamme».

Otamme kierrätettäväksi ehjää, puhdasta ja käyttökuntoista kodin tavaraa kuten:

 • Huonekaluja ja sisustustuotteita
 • Kodintekstiilejä
 • Taloustavaraa, astioita
 • Vaatteita, jalkineita, asusteita
 • Kirjoja (ei tietosanakirjat)
 • Urheilu-ja harrastusvälineitä
 • Lastentarvikkeita, leluja, pelejä
 • Käyttökelpoisia työkaluja

Hyvä nyrkkisääntö on: Tuote, jonka voisit ostaa itse, ilahduttaisi varmasti myös muita!

Ekotorille voi myös toimittaa kodin sähkölaiteromut ja paljon muutakin:

 • Kodin vaarallisen jätteen vastaanotto alkaa la 27.2. 2021. Lue lisää vaarallisesta jätteestä>>
 • Ekotori toimii myös virallisena sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanottopisteenä, mikä takaa sen, että korjauskelvottomat sähkölaitteet menevät vastuulliseen purkukäsittelyyn säädösten mukaisesti.
 • Otamme veloituksetta vastaan myös energiansäästölamput, loisteputket sekä paristot.
 • Lisäksi otamme vastaan kodin isokokoista metalliromua, jota ei ole mahdollista toimittaa ekopisteille suuren kokonsa vuoksi.
 • Otamme myös vastaan pikkuvikaiset polkupyörät.
 • Meille voi nyt palauttaa kierrätykseen veloituksetta alle 10 litran eriä kasviöljyjä (uppopaistorasvoja). Toimitamme kasviöljyt jatkokäsittelyyn Suomen kasviöljykierrätys Oy:lle. Lue ensin kierrätysohjeet ja hinnat täältä>>
 • Meillä on myös Keski-Savon Jätehuollon tarjoamat keräyssäiliöt kodin poltettaville papereille, joita ette halua laittaa vaikkapa yleisiin taloyhtiön paperinkeräyssäiliöihin. Kyseinen jäte toimitetaan säiliöissä Ekovoimalaitokselle, jossa se poltetaan normaalin sekajätteen käsittelyn yhteydessä. Palvelu ei ole sertifioitu tietoturvan suhteen, joten älä käytä palvelua asiakirjoille, joissa on salassa pidettäviä henkilötietoja tai muuten arkaluontoista tietoa.

Kierrätysauto ja sen aikataulu:

Ekotorin kierrätysauto ajaa kerran kuukaudessa kuntakierrokset jätehuoltoalueen kunnissa (Heinävesi. Joroinen, Juva ja Leppävirta).
Voit palauttaa autoon kaikenkuntoiset SER-laitteet sekä muuta kierrätettävää kodintavaraa.
Kuntakierrosten aikataulu ja pysähtymispaikat löydät tulostettavana pdf-tiedostona.

Kierrätysmyymälä Varkaudessa

Myymälässämme on lukematon määrä käyttötavaraa, vaatteita huonekaluja, astioita jne. Joukossa on myös edullisia retro- tai vintagehelmiä esimerkiksi sisustamiseen. Valikoimamme vaihtuu päivittäin, tee edullisia löytöjä! Tarjolla on myös kierrätysmateriaalista tehtyä uusiotuotteita mm. suosittuja sisustusesineitä – itselle tai lahjaksi! Tarvittaessa voit tilata kotiinkuljetuspalvelun* ostamillesi tavaroille. Kysy lisää puh. 044 444 2661.* Katso kuljetusten hinnat hinnastostamme».

Yhteiskuntavastuu

Ympäristön lisäksi Ekotori haluaa kantaa vastuuta ihmisistä. Työllistämme ja tarjoamme mm. työkokeilumahdollisuuksia sekä kuntouttavan työtoiminnan paikkoja. Erilaiset työllistymistä tukevat toimenpiteet antavat lisää itsevarmuutta, rohkeutta, elämänhallintaa – ja tietenkin työkokemusta. Toimenpiteillä ehkäistään myös syrjäytymistä. Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joiden työttömyys uhkaa pitkittyä. Kierrätyskeskuksesta löytyy monipuolisia ja merkityksellisiä työtehtäviä.

Tiesitkö?

Otamme vastaan veloituksetta Ekotorille ja sen kierrätysautoon kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteet (SER) niiden kunnosta riippumatta. Toimitamme korjauskelvottomat
laitteet turvalliseen jatkokäsittelyyn valtuutetuille käsittelijöille. Yhteistyökumppaneitamme ovat tuottajayhteisöt SER-Tuottajayhteisö ry, Elker Oy ja ERP Finland ry .

Emme ota vastaan isoja yrityslaitteita, kuten kopiokoneita, kylmälaitteita, kylmiöitä yms. Näissä asioissa voit ottaa yhteyttä yritys-SER:iä vastaanottavaan pisteeseen; Fortum Waste Solutions, Kuopio p. 010 755 1916 tai Kuusakoski Oy p. 020 781 7500.

Lataa Ekotorin esite (pdf)»