Biojäteinfo kiinnosti asukkaita

Kolmisenkymmentä varkautelaista uhmasi maanantain hyytävää keliä ja osallistui kirjastolla järjestettyyn biojäteinfoon.

Keski-Savon Jätehuolto, Varkauden seudun Omakotiyhdistys ry ja Sisu-hanke (Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon) järjestivät yhdessä asukastilaisuuden biojätteen erilliskeräyksestä. Tilaisuus pidettiin maanantaina 22.4. kaupunginkirjastolla.

Paikan päällä kuultiin ja keskusteltiin biojätteen erilliskeräyksen laajenemisesta koskemaan kaikkia vakituisesti asuttuja kiinteistöjä Varkauden taajama-alueella. Kysymyksiä nousi muun muassa kimppakeräyksen käytännön järjestämisestä, kompostoinnin vaatimuksista ja erilliskeräyksen kustannuksista.

Biojätteen erilliskeräyksen muutoksen taustalla on jätelain uudistus, joka velvoittaa, että yli 10 000 asukkaan taajamassa lajitellaan ja kerätään erikseen biojäte jokaisella kiinteistöllä, jossa on vähintään yksi asuinhuoneisto. Biojätteen erilliskeräys voidaan järjestää kolmella tavalla: kompostoinnilla, naapureiden kanssa yhteisellä biojäteastialla eli biokimpalla tai omalla biojäteastialla. Lisätietoa aiheesta Biojätteen erilliskeräys -sivullamme.

Takaisin tiedotteisiin