Pulkka

Muoviset pulkat lajitellaan sekajätteeseen.

Aerosolipullot

Metallinen aerosolipullo kuuluu metallijätteeseen, jos se on täysin tyhjä. Jos pullon sisältö epäilyttää, kannattaa se viedä suoraan vaarallisen jätteen vastaanottopisteeseen. Ponnekaasua sisältävät ja hölskyvät hiuslakka-, maali- tai muut spraypullot kuuluvat vaaralliseen jätteeseen.

Asbesti

Asbesti on vaarallista jätettä. Asbesti tulee pakata muoviin, merkitä selkeästi ja toimittaa Riikinnevan Jätekeskukselle. Ilmoitathan jätekeskuksen henkilökunnalle asbestista.

Autonrenkaat

Renkaat ovat tuottajavastuun alaista jätettä, ja niiden kierrätyksestä huolehtii Suomen Rengaskierrätys Oy. Käytetyt autonrenkaat voi toimittaa Riikinnevan Jätekeskukselle tai suoraan rengasliikkeisiin. Katso vastaanottopisteet Etusivu – Suomen Rengaskierrätys (rengaskierratys.com)

Astiat

Käyttökelpoiset ja ehjät astiat kannattaa viedä kirpputoreille esimerkiksi Kierrätyskeskus Ekotoriin. Särkyneet astiat:

Akku

Luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi. Vaarallista jätettä vastaanottaa Jätekeskus, sekä kaikki lajitteluasemat.

Autonromu

Suomen Autonkierrätys vastaanottaa autonromuja. Etsi lähin vastaanottopaikka Vastaanottopaikat – Suomen Autokierrätys (autokierratys.fi)

Akvaario

Pohdi voiko ehjän vielä hyödyntää muuhun tarkoitukseen, tai viedä kirpputorille. Käyttökelvottoman akvaarion voi viedä Riikinnevan Jätekeskukseen, Juvan tai Heinäveden lajitteluasemille.

ATK-levyke

Kuuluu sekajätteeseen. Muistathan poistaa tiedot levyltä!

Avaimet

Turvallisinta on palauttaa avaimet lukkoliikkeisiin. Katkaistun avaimen voit laittaa huoletta metallinkeräykseen.