RINGIN pakkausmuovin lajitteluohje kotitalouksille (PDF-tiedosto)

 

Muovit


Keski-Savon Jätehuollolla ei ole muoveille kierrätyspisteitä ja muovit voi lajitella kierrätyspisteiden puuttuessa sekajätteeseen. Kotitalouksien sekajäte ohjataan automaattisesti energiahyötykäyttöön Riikinvoiman Ekovoimalaitokselle, kun se valmistuu joulukuussa 2016. 

Suomen pakkauskierrätys RINKI Oy:n RINKI-ekopisteet pakkausjätteille ja pakkausmuoville:

Ajankohtaista 11.2.2016:

Vuoden alusta lähtien kotitalouksissa syntyvän pakkausjätteen (ja myös pakkausmuovin) kierrätyksestä ja keräyksestä vastaavat tuottajavastuun mukaisesti pakaavat ja pakattuja tuotteita maahan tuovat yritykset (tuottajat).

Muutoksen seurauksena iso osa Keski-Savon Jätehuollon olemassa olevista Ekopisteistä on siirtynyt 1.1.2016 lähtien Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:n vastuulleRinki-ekopisteverkostoksi. Lisäksi Rinki perustaa uusia Rinki-ekopisteitä Keski-Savon Jätehuollon toimialueelle. Uudet Rinki-ekopisteet sijoittuvat yleensä kauppojen yhteyteen.
 
Rinki-ekopisteverkostoon on tullut nyt myös kaksi keräyspistettä Varkauteen (City-market ja Prisma) kotitalouksien pakkausmuovin kierrätystä varten. Lisää tietoa pakkausten kierrätyksestä ja tuottajavastuusta www.rinkiin.fi- sivuilta. 

Asiakaspalvelu kotitalouksille: 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18), asiakaspalvelu@rinkiin.fi

Asiakaspalvelu yrityksille, 09 6162 3500 (8.30-15.30), info@rinkiin.fi