Ekopisteet

Keski-Savon Jätehuollon Ekopisteet on tarkoitettu kotitalouksien hyötyjätteitä varten: 

  • keräyspaperi
  • kartonkipakkaukset
  • pakkauslasi
  • pienmetalli
  • Osalla Ekopisteitä on myös UFF:n keräyslaatikot hyväkuntoisia kodintekstiilejä ja jalkineita varten. Lue lisää UFF:n toiminnasta täältä>>.

Lähimmän kierrätyspisteen löydät  Kierrätys.info-karttapalvelusta.

Keski-Savon Jätehuollon Ekopisteiden osoitteet  ja niillä kerättävät jätejakeet löydät tästä tiedotteesta>>

Ekopisteille ei saa viedä sinne kuulumattomia jätteitä kuten sähkö- ja elektroniikkalaiteromua, isoja jätteitä, rakennusjätteitä, sekajätettä tai vaarallisia jätteitä.

 

RINKI-ekopisteverkosto — mikä se on?

Ajankohtaista 11.2.2016:

Vuoden alusta lähtien kotitalouksissa syntyvän pakkausjätteen kierrätyksestä ja keräyksestä vastaavat tuottajavastuun mukaisesti pakaavat ja pakattuja tuotteita maahan tuovat yritykset (tuottajat).

Muutoksen seurauksena iso osa Keski-Savon Jätehuollon olemassa olevista Ekopisteistä on siirtynyt 1.1.2016 lähtien Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:n vastuulleRinki-ekopisteverkostoksi. Lisäksi Rinki perustaa uusia Rinki-ekopisteitä Keski-Savon Jätehuollon toimialueelle. Uudet Rinki-ekopisteet sijoittuvat yleensä kauppojen yhteyteen.
 
Rinki-ekopisteverkostoon on nyt tullut myös kaksi keräyspistettä Varkauteen kotitalouksien pakkausmuovin kierrätystä varten (City-market ja Prisma). Lisää tietoa pakkausten kierrätyksestä ja tuottajavastuusta www.rinkiin.fi- sivuilta. 

Asiakaspalvelu kotitalouksille: 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18), asiakaspalvelu@rinkiin.fi

Asiakaspalvelu yrityksille, 09 6162 3500 (8.30-15.30), info@rinkiin.fi