Kierrätys ja lajittelu


Keski-Savon Jätehuolto kerää ja toimittaa hyötykäyttöön kaikki kierrätysjätteet, jotka voidaan hyötykäyttää jossakin muodossa.

Nykyisellään pystytään kierrättämään keräyskartonki ja metalliromut sekä hyödyntämään materiaalina tai energiana haketuskelpoinen puutavara, ajoneuvojen renkaat, biojäte, keräyslasi ja kodinkoneet sekä kodin muu elektroniikka. Myös vaarallisia jätteitä voidaan hyödyntää energiaksi.

Kierrätettävän kotitalousjätteen keräystä varten eri puolelle jätehuollon toimialuetta on rakennettu hyötyjätteille ekopisteitä. Ekopisteissä on yleensä keräysastiat keräyspaperille, keräyskartongille, keräyslasille ja pienmetallille. Monien ekopisteiden yhteydessä sijaitsee myös maksullinen aluekeräyspiste tavanomaiselle sekajätteelle.

Ajankohtaista 11.2.2016:

Vuoden alusta lähtien kotitalouksissa syntyvän pakkausjätteen kierrätyksestä ja keräyksestä vastaavat tuottajavastuun mukaisesti pakkaavat ja pakattuja tuotteita maahan tuovat yritykset (tuottajat).

Pääosa Keski-Savon Jätehuollon olemassa olevista ekopisteistä on siirtynyt 1.1.2016 lähtien Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:n Rinki-ekopisteverkkoon. Lisäksi Rinki tulee perustamaan uusia Rinki-ekopisteitä Keski-Savon Jätehuollon toimialueelle. Uudet Rinki-ekopisteet sijoittuvat yleensä kauppojen yhteyteen.
Rinki-ekopisteverkostoon on tullut kaksi pistettä Varkauteen kotitalouksien pakkausmuovin kierrätystä varten (City-market ja Prisma). Lisää tietoa pakkausten kierrätyksestä ja tuottajavastuusta www.rinkiin.fi- sivuilta. 

Asiakaspalvelu kotitalouksille: 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18), asiakaspalvelu@rinkiin.fi

Asiakaspalvelu yrityksille, 09 6162 3500 (8.30-15.30), info@rinkiin.fi

Kodinkoneita ja muuta kodin elektroniikkaa ei ekopisteille taikka aluekeräyspisteille saa viedä, vaan ne tulee toimittaa joko Riikinnevan jätekeskukseen tai virallisiin vastaanottopisteisiin. Kodinkoneiden ja elektroniikan sekä vaarallisten jätteiden vastaanotosta ei kotitalouksilta peritä vastaanottomaksua.