Jäteneuvonta

Keski-Savon Jätehuolto tarjoaa jätelain mukaisesti neuvontaa ja valistusta yhdyskuntajätteen määrän ja haitan vähentämiseksi. Tietoa mm. jätehuollon järjestämisestä, kierrätyksestä, kompostoinnista ja lajittelusta löytyy  opas- ja esitemateriaalista. Maksuttomia oppaita voi tilata jäteneuvojalta.

Neuvojalle voi esittää jätehuoltoaiheisia kysymyksiä:

  • puhelimitse: 040 8311 492
  • sähköpostilla: jateneuvonta(at)varkaus.fi

 

Ympäristökasvatus ja valistus

Jäteneuvojan voi tavata erilaisissa yleisötapahtumissa ja hänet voi pyytää esimerkiksi kouluille, työpaikoille, taloyhtiöiden tai yhteisöjen tilaisuuksiin puhumaan kierrätyksestä ja jätehuoltoon liittyvistä asioista. 

Jäteneuvojan kanssa voidaan myös ideoida yhdessä esimerkiksi koulun tai vaikkapa työpaikankin ympäristö-, keke- tai siivouspäivää. Siivoustalkoita varten neuvojalta on mahdollista saada roskapoimureita lainaksi. Neuvojan kanssa voidaan myös sopia tutustumiskäynnistä Riikinnevan jätekeskukselle. Tutustumiskäynneistä Riikinvoima Oy:n Ekovoimalaitokselle tulee sopia suoraan Riikinvoima Oy:n henkilökunnan kautta.

 

Roskasakki ja kadonnut kulkunen -puuhakirja

Keski-Savon Jätehuolto lahjoittaa vuosina 2013-2014 toimialueensa peruskoulujen kolmansille luokille Roskasakki ja kadonnut kulkunen -lastenkirjan ja siihen liittyvän Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu -puuhakirjan, jotka on kirjoittanut kirjailija ja luokanopettaja Tatu Kokko ja kuvittanut graafikko Timo Filpus. Kirjan julkaisija on Icasos.  

Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu -puuhakirja sisältää jännittävän tarinan, puuhatehtäviä, askarteluvinkkejä ja lautapelin, joiden teemana on roskista välittäminen. Roskasakin puuhakirjan voi tulostaa myös muiden koululaisten käyttöön: