Kelirikkokausi vaikuttaa jätekuljetuksiin erityisesti yksityisteillä. Muutoksista teiden käytössä kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin jätehuollon asiakaspalveluun.

8.5.2018

Yksityisteillä painorajoitukset koskevat myös jäteautoja. Mikäli jäteauton halutaan ajavan painorajoitetulla tiellä, tienpitäjän tulee toimittaa kirjallinen lupa jätehuollon asiakaspalveluun tai hänen tulee sijoittaa painorajoituskyltin viereen erillinen lisämerkki (esim. "huoltoajo sallittu" tai "ei koske jätekuljetusta"), mikä lupaa jätekuljetuksen suorittamisen. Vastuu tien kestävyydestä on tienpitäjällä.

Kelirikkokaudella jäteastian tyhjennysvälejä voidaan esimerkiksi tilapäisesti pidentää tai jäteastian voi myös siirtää sellaiseen paikkaan, ettei painorajoitetulla tiellä tarvitse ajaa.

Muutoksista tulee sopia jätehuollon asiakaspalvelun kanssa puh:

  • 020 610 9760 tai jatehuolto.varkaus@taitoa.fi

    Lisätietoa: 
    Yleisillä teillä painorajoitukset eivät koske elintärkeiksi katsottuja kuljetuksia ja näihin rinnastetaan myös jätehuoltoon liittyvät kuljetukset. Toisaalta, jos tien kunto on hyvin huono, voi kuljettaja joutua kuitenkin jättämään tieosuuden ajamatta oman harkinnan mukaan, sillä jäteauto voi kuorman kanssa painaa yli  25 000 kg.